Platouri aperitive – iata mai jos cateva lucruri de care sa tii cont! Atunci când pregătești o masă în familie sau ești gazda unei petreceri trebuie să îți stabilești din start modalitatea în care vei organiza totul și cum va arăta fiecare detaliu. Așadar, trebuie să iei în calcul toate aspectele care privesc aranjarea camerei și a mesei unde va fi servită mâncarea. Acest lucru îți poate da bătăi de cap de cele mai multe ori, deoarece pe cât este de frumos să pregătești un eveniment, pe atât poate să fie de solicitant, tocmai pentru că necesită o focusare mare asupra detaliillor.

Astfel, trebuie să începi prin a stabili un scop, urmând să alegi oamenii pe care îi vei invita și felul în care vei decora locuința. După ce ai bifat punctele menționate anterior, îți râmane de îndeplinit realizarea gustărilor, lucrul care va reprezenta cea mai mare provocare.

Înainte de masa principală sunt servite tipuri diversificate de aperitive. Este bine de știut că aceste platouri aperitive sunt alcătuite atât din gustări calde, cât și din gustări reci. Acestea, împreună cu băuturile alcoolice, sunt servite la începutul mesei și au scopul de a induce pofta de mâncare. Între aperitiv și supă sau felul principal de mâncare, mai sunt servite și alte gustări pentru a acoperi din spațiu.

„Aperitiv” este un termen provenit din limba franceză, de la cuvântul „aperitif”, care de altfel, provine din cuvântul latin „ aperitivus”. Mari băutori de vin, francezii, consumă ca aperitiv, chiar vinul roșu.

Ceea ce este important de știut, este faptul că atenția invitaților tăi va fi orientată, în mare măsură, asupra acestor platouri aperitive, indiferent de câte alte feluri de mâncare vei avea. Cu toate acestea, este destul de greu să reușești să îi mulțumești pe toți, în special când vine vorba despre mâncare și felul în care este ea preparată. Pentru a ajunge totuși la sufletul tuturor invitaților tăi este ideal să alegi varianta în care folosești puțin din toate. Un prim truc prin care să impresionezi este folosirea câtorva ingrediente cu care să nu dai greș, precum cele care se încadrează în preferințele culinare ale fiecaruia. În cazul în care sunt invitate persoane vegetariene sau care consuma cu strictețe anumite mâncăruri, mai mult ca sigur îți dorești să ții cont de acest aspect și trebuie să pregătești platouri speciale pentru ei.

În funcție de numărul persoanelor pe care le inviți, este bine să alegi numărul de platouri aperitive pregătite. Dacă pregatești o masă în familie sau o petrecere mică, de maxim zece persoane, trei platouri aperitive vor fi suficiente, însă atunci când numărul invitaților este mai mare, de exemplu 10-20 de invitați, cinci variante diferite sunt optime, iar pentru 20-40 de invitați, este de preferat să pui la dispoziție șapte selecții. În cazul în care evenimentul depășește 40 de persoane, indicat este să pregătești nouă tipuri de platouri.

La fel ca în orice altă situație, și în cazul luării mesei în familie sau a unei mese festive, primul lucru care ne atrage atenția este ceea ce face parte din aria vizuală, adică aspectul mâncării. Frumosul ne place, și mai mult, în acest caz, aspectul plăcut al acestor platouri aperitive este deschizător al poftei de mâncare.

Estetica devine astfel, extrem de importantă, plating-ul fiind un criteriu de diferențiere între o gustare apreciată la maxim și una banală. Din acest punct de vedere este recomandat să alegi aperitive de culori și forme contrastante.

Cele mai comune sunt platourile cu aperitive reci, fiind adecvate în absolut orice situație. Pentru ca ele să fie într-o variantă ideală, trebuie să conțină cinci categorii importante de aperitive:

  • Aperitive de grădină care includ legume și fructe;
  • Aperitive pe bază de proteine ca sushi, aripiroarele de pui, chiftele;
  • Aperitive pe bază de amidon precum produsele de patiserie, bruschetele;
  • Gustările pot include cuburi de brânză, nuci și covirgei;
  • Sosurile

Aperitivele sunt mai degrabă recunoscute ca articole de confort, care nu necesită foarte mult efort, însă aspectul lor trebuie să fie unul care să atragă atenția, iar gustul să fie pe măsură. Realizarea lor reprezintă un moment important în pregătirea unei mese, fapt pentru care trebuie sa iei în calcul toate detaliile.

Si pentru ca totul sa fie mult mai simplu, te invitam pe cateringdelicios.ro, acolo unde poti comanda mancare doar la un simplu click distanta. Totul este aranjat perfect, fiind pregatit cu mare strictete pentru tine si invitatii tai.