Preparate tradiționale românești –  ce preparate ți se pot livra în această perioadă? De ce să optezi pentru livrarea preparatelor tradiționale românești?

Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, așteptăm un an întreg venirea lor pentru că ne încarcă sufletul de bucurie la gândul că sunt cele mai de seamă sărbători petrecute în familie. Cu toate acestea, inamicul nostru numărul unu, timpul, ne face uneori să dezarmăm, să ne punem diverse întrebări. Cum voi face față pregătirilor? Cum voi doza timpul? Cum voi reuși să obțin preparate aspectuoase dar și gustoase în același timp? Timpul nostru este limitat, jobul și deplasarea anevoioasă dintr-un loc în altul ne consumă ore bune din zi. Nu mai poți face foarte multe lucruri cu timpul rămas, dar cu toate astea îți dorești, ca măcar de sărbători, să poți găti mâncăruri specifice pentru familie sau pentru musafirii tăi. Dacă ești o persoană foarte ocupată, nu faci față în totalitate acestei provocări, ar fi bine să te adresezi unei firme de catering cel puțin pentru livrarea produselor tradiționale, întrucât pe cât sunt de delicioase, pe atât de mult timp și răbdare necesită prepararea lor.

În plus, îți rămâne timp să gătești cu membrii familiei mâncăruri și dulciuri specifice și care vă fac să vă simțiți bine împreună, să vă amuzați sau să vă jucați cu cei mici cu unele ingrediente. Poți prepara cozonac, turtă dulce, mini prăjituri sau fursecuri care reprezintă Crăciunul, poți decora casa pentru sărbătoare, te poți odihni chiar. De preparatele gustoase de sărbători se pot ocupa firmele de catering și o fac foarte bine, cu multă dăruire și bucurie că vor încânta papilele gustative ale celor care le comandă. Mâncărurile sunt gătite de bucătari cu experiență, în spații bine igienizate, după rețete tradiționale, ingredientele alese de așa natură încât să echilibreze gustul și aportul nutritiv.

      De ce să alegi o firmă de catering pentru pregătirile de sărbători?

      Mulți dintre noi ne asumăm cu bucurie pregătirea mâncărurilor pentru sărbători, unii fiind chiar începători în ale bucătăriei, satisfacția reușitei este enormă dar și insatisfacția în egală măsură, dacă nu ai obținut preparatul în forma și gustul dorit. Intervine și veșnica problemă când nu mai există timp și răbdare să o iei de la capăt. Ca atare, trebuie să stabilești din timp prioritățile, să hotărăști cum vei proceda cu pregătirea mesei de sărbători, pentru că, dacă te hotărăști să comanzi mâncarea va trebui să faci rezervare din timp. În această perioadă din an firmele de catering sunt exaltate, având în vedere că nu doar gătesc, dar și ambalează frumos comanda ta și o livrează acasă. Tu trebuie doar să o așezi frumos pe masă, să te pregatești pentru a sărbători și să îți aștepți invitații.

Petrecerea va fi garantat o reușită, nu vei da greș cu preparatele comandate, nici ca gust, dar nici ca aspect. Firmele de catering pregătesc pentru tine orice îți dorești, șoric în saramură, caltaboș, lebăr, sarmale, piftie, tobă, salata de boeuf, icre de la diverse specii de pește, friptură la cuptor sau la grătar, cârnați după rețete tradiționale, garnituri, salate de crudități, platouri cu brânzeturi. Dar să nu uităm deserturile savuroase care uneori în casă nu ne ies așa cum ar trebui, cozonacul la loc de cinste, baclavale, plăcinte de orice fel, prăjituri cu sau fără creme, salată de fructe, orice îțî dorește sufletul poți primi cu un click pe comandă. Firmele mari de catering, în ultimii ani, își asigură prin autogospodărire ingredintele folosite în prepararea mâncărurilor, fiind mai savuroase dar și mai sănătoase, ingrediente bio așa cum sunt denumite după noile standarde. Nu investești astfel timp, nici foarte mulți bani, dar satisfacția va fi de nota 10 atât pentru tine, cât și pentru familia ta sau pentru invitați. Plus că vei primi comenzile acasă, frumos ambalate, proaspete, cu un aspect ce te îmbie numai să mănânci și vei mănca cu siguranță sănătos.

 Coșurile cu preparate de sărbători, o idee de cadou

      De cele mai multe ori suntem invitați la o masă de sărbători la prieteni sau rude și de fiecare dată te întrebi ce ar trebui să cumperi pentru a da în dar gazdelor. Pe lângă un cadou sugestiv, în tema sărbătorilor, sunt bine venite acele coșuri comandate cu produse tradiționale, care trebuie neapărat să conțină, în cazul sărbătorilor de iarnă, cozonac, baclavale, produse din carne de porc si o sticlă de băutură de calitate. Îl puteți obține foarte ușor, cu livrare la domiciliu, prin comandarea la firmele specializate. Gazda se va bucura cu siguranță, mai ales dacă este o persoană ocupată este bine-venit, dar și pentru gestul frumos, lăudabil.

Nu ezita să comanzi, să îți ușurezi munca, să îți faci timp pentru tine și familie, să te poți bucura pe deplin de magia sărbătorilor și de cei care îți pășesc pragul casei.